Eyvah! Bebeğim Boncuk Yuttu!

İnsan her çocukta yeni şeyler öğreniyor.. 

Kızım Benan çok sakin ve dikkatli bir bebeklik dönemi geçirdi.. Her şeye temkinli yaklaşır, zararlı olacağını hissettiği bir şeyi asla sevdiremezdiniz.. Oğlum tam tersi karakterde, 2 senedir yerinde hiç durmuyor, nerede tehlikeli şey var ilgisini çekiyor ve maalesef ufak tefek kazalar yaşıyoruz.. Birde üzerinden 5,5 yıl geçince Orhun için oldukça antrenmansız ve bilgisizmişim gibi hissettiğim çok oluyor..

Çevresini henüz tanımaya başlayan ufaklık sağda, solda ne varsa ağzına götürdü.. Onun için eşyalar yenilebilir/yenilemez olarak ayrılıyor..

Ki asıl tehlike o zaman başlıyor..

Boncuk, madeni para yutmak!

Anne ve babanın kontrolü dışında ağızlarına aldıkları bir çok şey nefes borusuna kaçma ihtimali olduğu için tehlikeli.. Nefes borusunu tıkamayacak kadar küçük cisimlerin ise akciğerlerine kaçması da söz konusu olabiliyor..

Eğer bebeğinizin bezinde yutmuş olduğu yabancı cismi görüyorsanız şanslısınız.. Bende kendimi şanslı sayıyorum..

Ev içinde alacağınız önemler, dönüşü olmayan hatalardan bebeğinizi korumuş olacak..


En basit kural; bebeğinizin ulaşabileceği yerlere düğme, madeni para, boncuk, küpe gibi kolay yutulabilen cisimler bırakmamaya özen göstermelisiniz..

Bebekler ve çocuklar sandığımızdan daha zekiler.. Küçümsemeyin, "daha bebek anlamaz!" asla demeyin.. Çünkü çevrelerini çok güzel gözlemliyorlar.. Bizim yaptıklarımızı taklit ediyorlar..

Onları çoğu kez çantanızı karıştırırken görebilirsiniz.. ve içerisindeki en zararlı şeyi bulacaklarından da emin olabilirsiniz... Cüzdanınızı biraz uğraştıktan sonra açacak ve madeni paraları tanımak için ağızlarına da alacaklar.. Yutmadığından emin olmanın iki yolu çantanızdaki madeni paraların ne kadar olduğunu her zaman bilmek yada en kolayı da çantanızı onların ulaşamayacakları yerlerde tutmak..

Emeklemeye ve ardından yürümeye başlayan ufaklıklar, çevrelerine karşı daha da çok merak duyuyorlar.. Her evde mutlaka vardır içinde ıvır zıvır tarzı eşyaların olduğu bir çekmece, dikiş kutuları ve tamir kutularını bebek çocuk güvenlik ürünleriyle kilit altına almalısınız..



Giyimlerini çıt çıtlı yada fermuarlı ürünlerden seçmeye özen gösterin, hızla büyümek isteyen bebekler diş çıkarma dönemlerinde üzerilerindeki herhangi bir şeyi diş kaşımak için kullanıyorlar.. İyi dikilmemiş düğmeler tehlike yaratabilir..

Her ne kadar başlık korkutsa da, ev içerisinde basit önlemlerle ufak tefek kazaların önüne geçilebilir, stres yaşamadan, korkmadan mutluluk içerisinde bebeğinizle güzel vakit geçirebilirsiniz..

Sevgiler,
Gizem S.

Yorumlar