Şifalı Kabuklar 2


Patates Kabuğu;
Kabuğu soyularak pişirilen patates %25 oranında C vitamini kaybediyor. Patatesin kabuğunu soymak yerine bıçak ile kazıyarak temizleyerek yemek daha büyük yarar sağlıyor.






Ayva Kabuğu;
İdrar yolu iltihabını gideriyor. İştah açıyor böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştiriyor.






Patlıcan Kabuğu;
Patlıcan kabuğunun içinde bol miktarda beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen antioksidanlar bulunuyor. İçindeki potasyum sayesinde de bağışıklık güçlendirici magnezyum ve lif bulunuyor.






Domates Kabuğu;
Kırmızı rengi veren "Lypocene" maddesi kısa sürede kolestrolü düşürüyor.






Karpuz Kabuğu;
İçeriğinde bulunan %95 su ile vücudu temizleyici bir etkiye sahip. Karpuzun kırmızı etli kısmının altındaki beyazımsı tabaka tam bir C vitamini deposu. Cildi temizliyor ve güneş lekelerini gideriyor.






Kivi Kabuğu;
İnce tüylü kabuğunda bulunan bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşıyor.



Yorumlar